Met ingang van 1 september wijzigt de dienstregeling voor de bussen van De Lijn. Dit gebeurt in het kader van besparingen.

Ook op het grondgebied van Heist-op-den-Berg betekent dit dat er vanaf 1 september enkele aanpassingen zullen zijn in het aanbod van De Lijn. De gemeente Heist-op-den-Berg heeft diverse randvoorwaarden gesteld aan de nieuwe regeling. Zo zal de werking van de belbus zeer nauwgezet opgevolgd worden. Iedere tijdige oproep moet ingevuld kunnen worden. Verder blijft de gemeente voorstander om alle woonkernen met een vaste lijn te verbinden met het centrum.
 
Door het grote succes van de Heistse markten, en vooral omdat heel veel Heistenaren momenteel met de bus naar de maandagmarkt komen, voert De Lijn in samenwerking met de gemeente vanaf 1 september een maandagse marktbus in. Deze bus volgt elke maandag, uitgezonderd op feestdagen, tweemaal een lusvormige route om de marktgangers terug naar huis te brengen. Alle woonkernen worden op deze manier bediend. De marktbus vertrekt steeds aan de bushalte aan de Leopoldlei t.h.v. Parking Leopoldlei.
 
De bus vormt een aanvulling op de reguliere lijnen, spitslijnen en de Belbus.
 
Het is de bedoeling om na 1 jaar het gebruik van deze marktbus te evalueren.
 
 
Meer infoover de gewijzigde dienstverlening en de reisroute van de marktbus vind je op
www.heist-op-den-berg.be/Mobiliteit.html.